2014-06_Slovensko

Název

2014-06_Slovensko

Popis

Letošní červnové Slovensko se neslo ve znamení pěkného počasí. V pátek jsme vystoupali z parkoviště Kežmarská bielá voda přes Zelené pleso na Jahňací štít. Posledně jsme se díky nepřízni počasí nedostali dál, než nad Zelené sedlo. Tentokrát byly nádherné výhledy na skalné múry :-) už cestou na Zelené pleso. Z hřebenu byly krásně vidět Belianské Tatry. Při sestupu jsme potkali kamzíky cca 10 metrů od nás. Tak blízko jsem terénkozu ještě neviděl.

Druhý den vedla trasa ze Žiarské doliny přes Žiarskou chatu na Tri kopy, Hrubou kopu a Banikov dolů na Žiarskou chatu a zpět k autu. Tentokrát jsem moc nemusel použít oblíbené heslo ku*va Baník. :-) Trasa přes retiazky byla drsnější, ale podařilo se. Někteří turisté přes ně nosili i psy. Hanka se překonala a také to dala, zpět cesty stejně nebylo. :-) Navštívili jsme symbolický cintorín u chaty, kde má pamětní desku i Ruda Litera. K chatě byla vytvářená paralelně nová cesta. Dolů jsme jeli na koloběžkách, což byl mazec a všem se to líbilo.

V neděli jsme se přesunuli na Kysucko poblíž Nové a Staré Bystrice. Začali jsme ve Vychylovce-Rycierkách, kde je i skanzen s muzeem Kysucké dědiny a lesná úvraťová železnica. Bratia to hold umí prodat. Pochodovali jsme po červené, která místy byla i nebyla a hlavně vedla jinde, než jsme šli my. Do sedla Demänová jsme i tak trefili. Další trasa byla v pohodě, akorát sestup z pohraniční hory Svitkova byla doroga extremna. Takový padák se jen tak nevidí. Do toho bylo sucho, takže povrch byl značně sypký. Biker by pravděpodobně dopadnul jako japonský kamikaze. Ti také vždy ... dopadli (kromě Tozzi Fana). Při hledání kešky v sedle Príslop jsem vytratil mobil, ale Hanka mi pomohla s hledáním. Kdybychom nenašli podle vidu, snad bychom ho našli po zvuku.

Období

Statistiky

  • 137 fotek
  • 0 se líbí

Fototechnika

Kyocera Finecam M410R

Kategorie a štítky

Nastavení

Nahlásit album
Reklama

Pokračujte v prohlížení

Jestli se vám album líbí…

Přihlásit se na Rajče Prohlédnout znovu
Spustit prezentaci Zastavit
TIPZměny uložíte také pokračováním na další fotku či video a zrušíte je klávesou ESC.
Přidejte do popisu štítky (např. #svatba #cestování) a fotku či video tak objeví více lidí.
2014-06_Slovensko
Komentáře Přidat